15 maj 2024
tisdag, 05 september 2017 14:41

ATP köper Holiday Inn i München för 1,78 Mdr kr

Skrivet av 
alt
Hotel Holiday Inn München City Center i München innehåller totalt 582 rum.

 

Den danska pensionsfonden ATP och en nederländsk institutionell investerare har bildat ett joint venture som har förvärvat Hotel Holiday Inn München City Center för 187,5 MEUR, cirka 1,78 Mdr kr.


Invesco Real Estate finansierade transaktionen med ett belopp om 100 MEUR för ATP:s räkning och Invesco kommer att förvalta hotellfastigheten.

 

Den nederländska investeraren var representerad av CBRE Global Investment Partners.

 

Det 4-stjärniga Hotel Holiday Inn München City Center är uthyrt på ett långt kontrakt till den tyska operatören Event Hotel Group.

 

Michael Nielsen, verkställande direktör för ATP Real Estate, säger i ett pressmeddelande:

– Vi ser hotellinvesteringen i München som en utmärkt möjlighet att lämna ett nytt avtryck på den tyska fastighetsmarknaden. Tillgångens primära syfte är att säkerställa en stabil avkastning på lång sikt, vilket gynnar våra medlemmar.

 

Hotellet, som ligger i distriktet Haidhausen i München, nära den historiska stadskärnan och S-bahn, har totalt 582 rum, konferenslokaler, restaurang och underjordiska parkeringsplatser.

 

Hotel Holiday Inn München City Center uppfördes år 1973, och hotellfastigheten blev helt renoverat mellan åren 2004 och 2006. ATP menar att det finns planer på att uppgradera hotellrummen under de närmaste tre åren.

 

I ett meddelande från Invesco Real Estate sägs att Invesco har förvärvat en portfölj med 13 hotellfastigheterna i Tyskland och Nederländerna för totalt 530 MEUR, cirka 5,02 Mdr kr på uppdrag av en fond och två separata klienter. Det var European Hotel Fund som sålde de 13 hotellfastigheterna till Invesco. I denna förvärvade hotellportfölj fanns Hotel Holiday Inn München City Center. TM