18 maj 2024
onsdag, 30 augusti 2017 16:04

Triuva och Garbe lanserar en logistikfond

Skrivet av 
alt
Wenzel Hoberg, CEO för Triuva.

 

Den europeiska fastighetsförvaltaren Triuva (före detta IVG) och den tyska logistikspecialisten Garbe Industrial Real Estate har lanserat en pan-europeisk logistikfond med en total investeringsvolym om 300 MEUR.

 

Triuva Garbe Logistik Fond Europa är uppbyggd som en tysk Spezialfonds med institutionella ägare och Triuva har initialt säkrat ett första mandat om 100 MEUR från ett tyskt försäkringsbolag. Fondens första förvärv är XXL Distribution Centre, om drygt 40.000 kvm, i den nederländska staden Ede. XXL Distribution Centre såldes av De Ijsgvogel Groep, som kommer att förbli den huvudsakliga långsiktiga hyresgästen. Säljarens rådgivare i affären var Colliers.

– Fonden söker tillgångar främst på marknaderna i Tyskland, Frankrike, Benelux och i Spanien. Triuva Garbe Logistik Fond Europa är väl anpassad till försäkringsbranschens investeringskrav, eftersom den investerar med låg risk, men erbjuder god avkastning på grund av logistiksektorns attraktiva och stabila avkastningar, säger Wenzel Hoberg, CEO för Triuva.

 

Han fortsätter:

– De initiala avkastningarna för logistikfastigheter i Västeuropa är i genomsnitt cirka 150 punkter högre än vad de är på kontor och cirka 220 punkter över detaljhandeln. Vårt partnerskap med Garbe ger också den optimala kombinationen av Triuvas djupa kunskaper om lokala marknader genom vårt nätverk av europeiska kontor och deras specialistkunskaper inom logistik.