18 maj 2024
onsdag, 30 augusti 2017 15:37

Catena investerar 80 Mkr i Linköping

Skrivet av 
alt
Benny Thögersen, vd  för Catena.

 

Catena har köpt fastigheten Mappen 4 av Linköpings kommun. På en markarea om drygt 22.000 kvm planerar bolaget att uppföra ett nytt distributionslager om cirka 6.000 kvm, bestående av både kyl- och fryslager samt en mindre del för kontor. Investeringen uppgår till 80 Mkr.

 

Ett 5-årigt hyresavtal har tecknats med Bring som kommer hyra 2.400 kvm i  den nya fastigheten. Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018. Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka 7 Mkr.

 

Fastigheten Mappen 4 är väl belägen utmed väg 35 med nära tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3, och blir därmed ett större livsmedelskluster.

 

– Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla vårt samarbete med Bring som löser vardagslogistiken för både stora och små verksamheter i hela Norden. Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggör hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Benny Thögersen, vd för Catena.