3 maj 2024
onsdag, 30 augusti 2017 14:35

RO-Gruppen bygger exklusivt på Söder

Skrivet av 
alt
I ruinerna av nedbrunna Västra Katarina skolas gamla gymnastiksal på Södermalm byggs det nu 16 lyxlägenheter med ett turkiskt bad (hamam) på bottenplan.

 

RO-Gruppen bygger i samverkan med Castella Fastigheter ”Katarina Hamam” 16 lyxlägenheter med ett turkiskt bad (Hamam) på nedbrunna Västra Katarina skolas gamla gymnastiksal vid Östgötagatan, Södermalm, Stockholm. Ordern är värd cirka 120 Mkr och bygget ska stå klart våren 2019. Arkitekter är Arklab.

 

De 16 lägenheterna på Södermalm i Stockholm har en ruin som utgångspunkt. Det var år 2003 som Västra Katarina skolas gymnastikhall, som var Sveriges äldsta, totalförstördes i en brand. Kvar blev de yttre murarna och de har varit viktiga i gestaltningen av Hamamhuset. Kulturhistoriskt har det varit värdefullt att ta hand om gavlarna med sina stora fönster och karaktäristiska dekorationer.

 

– Det är väldigt roligt och utmanande att få vara med i ett tidigt skede och visa vår kompetens och utveckla projektet. Detta är ett starkt besked på att RO-Gruppen utvecklats snabbt i Stockholm, säger Patrik Blomberg, affärsområdeschef på RO-Gruppen Stockholm.

 

Lägenheterna har sin entré från gården. De växlar i storlek, från 50-200 kvm. Förutom två rejäla loftvåningar med takterrasser och stora fönsterkupor sticker husets största lägenheter ut. De ska bli så kallade duplexlägenheter, ha två våningsplan och dubbel takhöjd.

 

– Vi är väldigt nöjda med att ha RO-Gruppen som samarbetspartner i detta projekt. De är ett växande bolag med stabil bakgrund och står för nytänkande, engagemang och spetskunskap inom bostadsbyggnation, Stefan Demirian, Castella Fastigheter.
 

Lagerlings Fastighetsmäkleri kommer sälja lägenheterna.

 

– Det här är en nivå vi inte sett tidigare i Stockholm och det kommer att kosta därefter. Det här blir de dyraste lägenheterna som har sålts på Södermalm men det är också avancerat och dyrt att bygga i det här gamla husskalet, säger Richard Lagerling.