18 maj 2024
onsdag, 30 augusti 2017 14:23

Mimer bygger nytt till gamla hyror

Skrivet av 
alt
Med hjälp av nyckelfärdiga Kombohus och statligt investeringsstöd hamnar hyran för en nybyggd tvåa om 45 kvm i Vallby i Västerås på 5.658 kr/mån.

Genom att kombinera effektiv produktion av nyckelfärdiga hus med statligt investeringsstöd kan Bostads AB Mimer i Västerås bygga bostäder till en hyresnivå som inte setts på flera år. Ett sådant exempel är 94 lägenheter i kvarteret Matboden på Vallby.

 

– Vi vet hur svårt det är att bygga nya moderna lägenheter med låga hyror idag. Därför jobbar vi strategiskt med att bygga prisvärda Kombohus och samtidigt söka statligt investeringsstöd där det är möjligt. Matboden på Vallby är ett sådant exempel. Där kommer vi att kunna erbjuda fina bostäder med en låg hyresnivå. En etta på 35 kvm kommer att kosta 4.593 kr/mån och en tvåa på 45 kvm hamnar på 5.658 kr/mån. Så låga hyresnivåer i nyproducerade hus har vi inte sett på flera år hos Mimer och vi kommer att fortsätta arbetet med att hitta fler sådana projekt, säger Mikael Källqvist, vd för Mimer.

 

SABO:s Kombohus är en serie nyckelfärdiga hus som de allmännyttiga bostadsbolagen tagit fram. Det är hus till ett fast pris med en produktionskostnad som ligger cirka 25 procent under marknadspris.

 

Det statliga investeringsstödet kan sökas till byggprojekt där normhyran ligger på högst 1.350 kr/kvm och år. En nivå som Kombohusen i kvarteret Matboden klarar och därför har Mimer kunnat söka och fått beviljat ett statligt investeringsstöd.