18 maj 2024
tisdag, 29 augusti 2017 13:47

Standard & Poor’s ger Jernhusen A/A-1

Skrivet av 
alt
Anders Bäck är vice vd och ekonomidirektör för Jernhusen.

 

Jernhusen har erhållit kreditbetyget A/A-1 med stabil utsikt från kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. Den starka ratingen bygger på Jernhusens unika och högkvalitativa fastighetsportfölj, goda finansiella ställning samt starka koppling till bolagets ägare staten.

 

Sedan 2007 har Jernhusen varit aktiv på den svenska kapitalmarknaden. Till en början genom emissioner av företagscertifikat och sedan 2013 även genom utgivning av börsnoterade företagsobligationer. Jernhusen har idag drygt 7 Mdr kr utestående på den svenska kapitalmarknaden.

 

– I takt med att den svenska kapitalmarknaden växer och en stor andel investerare idag kräver publik rating för att kunna investera är detta ett naturligt nästa steg för Jernhusen i syfte att skapa en bredare investerarbas. Med en stark publik rating samt en ägarklausul i all kapitalmarknadsfinansiering som garanterar 100 procent statligt ägande hoppas vi attrahera både nya och befintliga investerare till bolagets framtida tillväxtresa, säger Marcus Jansson, finanschef på Jernhusen.