18 maj 2024
fredag, 25 augusti 2017 11:49

Pallas Tower i 33 våningar blir högst i Borås

Skrivet av 
alt
Pallas Tower ska omfatta 130 bostadsrätter, nära Stadsparken i Borås.

 

Nu har detaljplanen för projektet Pallas Tower i centrala Borås klubbats. Pallas Tower blir det högsta bostadshuset i Borås med 33 våningar och 100 meter högt. Totalt ska det byggas 130 bostäder invid Viskan och med Stadsparken och Hallbergsplatsen som närmaste grannar. Projektet ägs till hälften vardera av Järngrinden och Cernera. Planerad säljstart för bostadsrätterna är 2018/2019.

 

Pallas Tower har ritats av Tengbom Arkitekter och Rosenberg Arkitekter, och lägenheterna anpassas till ett modernt helhetstänkande där funktion, material och utsikt är självklara och viktiga delar.

 

Strandpromenaden invid Pallashuset och Pallas Tower planeras att bli ett levande promenadstråk, med inslag av handel och serveringar. Tanken är att stråket ska bli en förlängning av den trevliga atmosfär som skapats på Sandwalls plats.

 

– Som det ser ut nu så tänker vi oss 33 våningar, inklusive takvåningen. Det är en speciell byggnad, inte bara ur ett Boråsperspektiv men även nationellt. Det finns inte många bostadsbyggnader som är så höga, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden, till Borås Tidning.

 

– Verkligen riktigt skönt att det är klart nu. Vi har aldrig tvivlat på att det skulle gå igenom, och har alltid känt bra stöd från kommunen i processen. Det gör stor skillnad att ha det klart, säger Lars Angwald, vd för Cernera.