18 maj 2024
fredag, 25 augusti 2017 11:08

Skanska bygger för Financial Times i London

Skrivet av 
alt

Skanska renoverar Bracken House på 10 Cannon Street i centrala London. Byggnaden blir nygammal hemvist för Financial Times.


Skanska har tecknat avtal med McLaren Construction Group om en totalrenovering av Bracken House, en kontorsbyggnad i London, Storbritannien. Kontraktet är värt cirka 460 Mkr (41 MGBP), vilket inkluderas i orderingången för Europa för det tredje kvartalet 2017. Arbetet påbörjades i juli och kommer att avslutas i mitten av 2018 då Financial Times flyttar in i byggnaden.
    

Bracken House, ritad av Sir Albert Richardson, färdigställdes 1958 och var huvudkontor och tryckeri för tidningen Financial Times fram till 1980-talet. Därefter har hyresgäster varit japanska banker, bland andra Mizuho Financial Group, Japans tredje största bank. Ifjol meddelades att Financial Times ska flytta tillbaka till Bracken House från och med 2018.
    

Renoveringen omfattar utbyte av invändiga funktioner på samtliga nio våningsplan. Skanska kommer att leverera mekaniska och elektriska lösningar, VVS- och värmeinstallationer samt anpassningar för hyresgäster som en del av Obayashi Corporations ombyggnation av byggnaden.