19 maj 2024
torsdag, 17 augusti 2017 18:01

Riksbyggen säljstartar i Partille

Skrivet av 
alt
Brf Kronhöjdens hus blir ett landmärke i Partille.

 

I Partille centrum, granne med Allum och Kyrktorget, planerar Riksbyggen för 74 bostadsrättslägenheter i Brf Kronhöjden. Den 23 augusti startar försäljningen av bostäderna med en planerad inflyttning i kvartal fyra 2019.

 

– Det känns oerhört spännande att Riksbyggen är del av Partille centrums utveckling och modernisering. Behovet av fler bostäder är stor i Partille och Brf Kronhöjden byggs med högt ställda miljökrav och i ett läge med nära till allt, säger Fredrik Ståhlberg, projektledare på Riksbyggen.

 

Brf Kronhöjden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och kommer att innehålla allt från kvadratsmarta ettor på 35 kvm till välplanerade fyror på 101,5 kvm. Bland annat får huset gröna tak, en varierande och blommande växtlighet och en innegård med lekyta och sociala mötesplatser för att kompensera de ekosystemtjänster som fanns innan byggnationen startade

 

– För oss på Riksbyggen handlar nybyggnation om så mycket mer än bara planritningar och konstruktion. Vi ser alltid till helheten och arbetar för att bygga långsiktigt hållbara miljöer som skapar trygga och attraktiva områden där människor trivs, tillägger Fredrik Ståhlberg.