8 maj 2024
torsdag, 17 augusti 2017 11:41

Älvrummet flyttar till Lindholmen Science Park

Skrivet av 
alt
Älvrummet, som slog upp dörrarna 2008, rivs i höst och därför flyttar Älvrummet till Navet, Lindholmen Science Park. Foto: Lindholmen Science Park

 

Älvrummet, som i dag ligger vid Kanaltorget, stänger den 30 september för att göra plats för arbetet med Västlänken. Verksamheten kommer att flytta temporärt till Lindholmen Science Park (LSP). Målet är att nya Älvrummet öppnar den 1 november 2017.

 

Dagens Älvrum vid Kanaltorget har ett tillfälligt bygglov som löper ut vid årsskiftet och stänger därför den 30 september 2017, för att sedan rivas under oktober-december. Under oktober flyttar verksamheten in i nya lokaler i Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5 (Navet). Målet är att Älvrummet öppnar i de nya lokalerna den 1 november.

 

Älvrummet slog upp dörrarna 2008 och har successivt blivit en självklar dialog- och informationsplats för den pågående stadsutvecklingen, med fokus på älvsträndernas utveckling. Här finns både inspiration och information om den pågående stadsutvecklingen i området som kallas för Älvstaden. Besökarna får en helhetsbild av det som planeras och det som redan är klart genom Älvrummets utställning och guiderna som jobbar på plats.

 

Den nya lokalen på Lindholmen ligger mitt i Älvstaden i Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område. Området kännetecknas av en kreativ miljö där över 20.000 personer studerar, arbetar, forskar eller bor, en siffra som ständigt ökar. Besökare till Älvrummet tar sig enkelt till Lindholmen med färja, cykel, buss eller bil.