9 maj 2024
onsdag, 16 augusti 2017 09:50

Hemsö köper för 1,1 Mdr i Tyskland

Skrivet av 
alt
Hemsö blir hyresvärd för delstaten Nordrhein-Westfalens myndighet för miljö-, natur- och konsumentskydd.


Hemsö har köpt ett miljö- och forskningscentrum under uppförande i Duisburg, Tyskland.  Den totala investeringen uppgår till 1,1 Mdr kr. Fastigheten kommer att användas av myndigheten för miljö, natur- och konsumentskydd i delstaten Nordrhein-Westfalen och fokus ligger på undersökning, forskning och kvalitetssäkring av allt som är relaterat till vatten.
    

Delstaten Nordrhein-Westfalen har tecknat ett 20-årigt hyresavtal i fastigheten som har en uthyrningsbar yta som består av laboratorier och kontor om 16.600 kvm plus ett parkeringshus. Fastigheten har ett strategiskt läge vid Duisburgs centralstation med mindre än 10 minuters tågresa till Düsseldorfs flygplats.
    

– Med detta förvärv utvidgar Hemsö sin investeringsstrategi till fler segment inom social infrastruktur och offentliga hyresgäster i Tyskland, helt i linje med investeringsstrategin i Sverige och Finland. Fastighetens användning som laboratorium inom miljö- och konsumentskydd samt dess miljöcertifiering understryker dessutom Hemsös hållbarhetsfokus, säger Jens Nagel, chef för Hemsö i Tyskland.
    

Fastigheten beräknas vara färdigställd i december 2018 och kommer att miljöcertifieras i enlighet med tyska DNGB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) samt enligt LEED Gold (Green Building Rating System). Säljare är det tyska projektutvecklings- och fastighetsbolaget Aurelis.