28 april 2024
måndag, 07 augusti 2017 18:12

Barings köper bostäder i Finland för 414 Mkr

Skrivet av 
alt
Göran Bengtsson, vd och chef för Barings Real Estate Advisers Norden.

 

Barings Real Estate Advisers (före detta Cornerstone) har förvärvat en bostadsportfölj om sju fastigheter i Finland för 43 MEUR, cirka 414 Mkr. Säljare är Varma Pensionsförsäkringsbolag. Efter förvärvet, äger Barings fastigheter i Norden för cirka 844 MEUR, cirka 8,12 Mdr kr.
    

Förvärvet består av 301 lägenheter i sju fastigheter, om totalt 18.770 kvm,  belägna i de viktigaste finländska tillväxtstäderna Espoo, Tammerfors, Åbo och Lahti.

 

Samtliga sju fastigheter ligger i populära bostadsområden med starka transportförbindelser och lokala tjänster. Portföljen är nästan helt uthyrd och den erbjuder långsiktiga intäkter. Merilampi fungerade som Barings juridisk rådgivare, Newsec och Borenius var rådgivare åt Varma i affären.

 

Göran Bengtsson, vd och chef för Barings Real Estate Advisers Norden, och före detta vd för Aberdeen Asset Management Sweden, säger:
    – Efterfrågan på hyresbostäder i Finland är fortsatt stark både hos potentiella hyresgäster och hos investerare och med en begränsad tillgång till nya bostadsprojekt och en fortsatt utveckling av urbanisering, förväntar vi oss att bostadsmarknaden kommer att stärkas ytterligare under de närmaste åren. Med 46 procent av hyresintäkterna från huvudstadsregionen i Helsinki ger denna portfölj en betydande och god kvalitetsexponering, men även från landets största tillväxtstäder. Det betyder att portföljen är väl positionerad för den stora efterfrågan på bostäder i Finland, både på kort och lång sikt.