10 maj 2024
fredag, 07 juli 2017 10:10

Karlatornet får ett Clarion-hotell

Skrivet av 
alt
Med sina 245 meter kommer Karlatornet, ritat av Skidmore, Owings & Merrill, att bli ett arkitektoniskt landmärke för Göteborg. Det är nu klart att det är Petter Stordalens hotellkedja Clarion Hotel som ska driva hotell, restaurang- och konferensverksamhet i fastigheten.


Karlastaden Utveckling AB, ägt av Serneke Group och NREP, tecknat en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels gällande ett hotell i Karlatornet på Lindholmen i Göteborg. Det som ska bli Nordens högsta byggnad får därmed utöver cirka 600 lägenheter även 300 hotellrum, konferensfaciliteter, spa och gym.
    

– Vi är väldigt glada att Choice har valt att driva hotell i Karlastaden. Att den nya stadsdelen nu får ett Clarionhotell kommer ytterligare bidra till en levande blandstad, säger Jörgen Eriksson, vd på Karlastaden Utveckling.
    

Hotellet kommer att hyra cirka 17.000 kvm och blir placerat i den nedre podiebyggnaden som hör till Karlatornet samt på våning 58 i tornet. Enligt överenskommelsen mellan Karlastaden Utveckling och Nordic Choice Hotels ska parterna nått ett slutligt avtal före oktober månads utgång i år. Hyresnivån kommer att landa på omkring 40 Mkr.
    

Karlatornet planeras stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden omfattar åtta kvarter med cirka 2.000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.