9 maj 2024
tisdag, 04 juli 2017 11:23

Scandic expanderar i Tyskland

Skrivet av 
alt
Om ett halvår finns Scandic representerat i tyska Frankfurt – finanscentrum, världsledande inom mässor och kongresser och med en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa.


Scandic Hotels expanderar i Tyskland med ett cityhotell i Frankfurt. Ett långt hyresavtal har träffats med SH.I.R Real Estate, gällande driften av nuvarande Wyndham Grand Frankfurt med 293 rum, restaurang, bar och träningsfaciliteter. Hotellet öppnar som Scandic Frankfurt Museumsufer i början av 2018 efter en genomgripande renovering för att bland annat utöka restaurangdelen och skapa nya mötesytor för 450 konferensgäster.
    

Sedan tidigare har Scandic två hotell i Berlin och ett i Hamburg. I och med detta avtal etablerar sig kedjan i finans- och affärsmetropolen Frankfurt. Hotellet ligger i de centrala delarna av staden, några minuters promenad från tågstationen och cirka 10 km från flygplatsen.
    

– Att ta steget in i Frankfurt är helt i linje med vår strategi att växa i Tyskland. Våra befintliga hotell i Berlin och Hamburg har haft en väldigt positiv utveckling, vilket visar att Scandics driftsmodell fungerar mycket väl också på den tyska marknaden, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på Scandic.
    

– Scandic är en stark hotelloperatör som med sin verksamhet i Tyskland har övertygat oss om att bolaget är den rätta partnern för vårt hotell. Vi ser mycket fram emot ett långt och gott samarbete och känner oss trygga med att Scandic kommer driva hotellet på bästa tänkbara sätt, säger Israel Raif, styrelseordförande och vd för SH.I.R Real Estate.