1 maj 2024
måndag, 03 juli 2017 11:33

Skandia satsar på Finland

Skrivet av 
alt

Skandia Fastigheters första förvärv i Finland är kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i kontorsområdet Gräsviken i Helsingfors.


Skandia Fastigheter tar nu steget in på den finska marknaden. Det första förvärvet är fastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors – en kontorsbyggnad om 14.400 km uppförd 2007 som säljs av det tyska bolaget TRIUVA. Fastigheten har elva hyresgäster och ligger i Gräsviken, cirka tio minuter väst om Helsingfors stadskärna, med goda kommunikationer och närhet till service.
    

Finlands växande ekonomi förväntas ge goda förutsättningar för fastighetsmarknaden varför Skandia planerar att växa ytterligare i Finland. Tanken är att förvärva inom bolagets samtliga nuvarande segment: kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. I likhet med Sverige är urbaniseringstrenden stark varför fokus inför kommande förvärv ligger på Helsingforsområdet, inklusive Esbo och Vanda.
    

– Den finska fastighetsmarknaden är attraktiv genom dess möjlighet att ge en högre direktavkastning relativt Sverige. Samtidigt blir Finlands ekonomi allt starkare, med goda förutsättningar för företagande och tillväxt, vilket på lång sikt även kan förväntas innebära en god värdetillväxt på den kommersiella fastighetsmarknaden. Dessutom har våra marknader likheter i form av transparens, affärsvillkor och sätt att samarbeta, säger Anders Kupsu, vd för Skandia Fastigheter.
    

Till en början kommer förvaltningen av det finska innehavet att hanteras av ett lokalt bolag, men planen är att på lite längre sikt bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Helsingfors.
    

– Etableringen i Finland är en viktig breddning av vår arena. Genom förvärvet av Salmisaarenaukio 1 tar vi det första steget in på denna spännande marknad, där vi nu ser mycket fram emot goda samarbeten, säger Olof M. Boltzius, affärsutvecklare på Skandia Fastigheter med ansvar för Finland.