27 april 2024
torsdag, 29 juni 2017 13:16

Elof Hansson och Alecta samarbetar i Göteborg

Skrivet av 
alt

Elof Hansson Fastigheter och Alecta ska utveckla en mötesplats för internationell handel om 40.000 kvm vid Masthuggskajen i Göteborg.

 

alt

Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.


Elof Hansson Fastigheter har avtalat om delägarskap med Alecta för att ytterligare stärka kontorsprojektet Global Business Gate på Masthuggskajen i Göteborg med en långsiktig och stark partner. Sedan den 21 juni äger parterna 50 procent vardera i projektet och tillsammans ska de utveckla Global Business Gate till en unik mötesplats för internationell handel och affärer. Elof Hansson Fastigheter kommer även fortsättningsvis att ansvara för det operativa genomförandet av projektet.
    

Global Business Gate kommer att byggas på en ny halvö i Göta Älv i Göteborg och är en del i stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen. Totalt omfattar projektet 40.000 kvm fördelat på två huskroppar. Första inflyttning beräknas ske under 2021 i samband med Göteborgs Stads 400 års jubileum.
    

– Global Business Gate kommer att bli en viktig mötesplats för Göteborg och Västsverige och konceptet vi bygger är unikt. Vi jobbar hårt för att skapa en attraktiv miljö för de företag som tar plats i fastigheten. Vi känner att Alecta delar vår syn på vad detta innebär. Som pensionsförvaltare är de en långsiktig aktör och därför väljer vi dem som partner i projektet, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter AB.
    

Idén bakom Global Business Gate bygger på den 120 år långa handelstraditionen inom koncernen Elof Hansson och på Göteborgs historia som internationell handelsstad.