2 maj 2024
tisdag, 20 juni 2017 14:56

Zenergy och K-Fastigheter i avtal värt 700 Mkr

Skrivet av 
alt

Zenergy tillverkar tillfälliga och permanenta bostäder med höga krav på energieffektivitet.

 

Zenergy har tecknat avsiktsförklaring med K-Fastigheters moderbolag Karlsson Equity Holding AB, ägt av Jacob Karlsson och Erik Selin, gällande investeringar i Zenergy AB samt beställning av Zenergy ZIP-Bostäder till ett värde om cirka 700 Mkr. Det långsiktiga samarbetet och Karlsson Equity Holding AB beställningsåtagande är villkorat av att ett första byggprojekt om 26 lägenheter i Ödåkra norr om Helsingborg blir godkänd vid slutbesiktning under 2018

 

Ytterligare villkor för det långsiktiga samarbetet, beställningsåtagandet och påbörjande av Ödåkra projektet är att en extra bolagsstämma i Zenergy beslutar om ändring av bolagsordning, införande av nytt aktieslag samt emission, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, av teckningsoptioner.

 

– Det är med stor glädje och tillförsikt som vi ingår ett långtgående samarbete med Zenergy där vi som bolag kan verka i symbios. Ett utnyttjande av optionen bidrar till att vi som aktiv ägare skulle kunna hitta effektiviseringar och skalfördelar med vår egna byggverksamhet som idag ryms inom koncernen, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.