2 maj 2024
tisdag, 20 juni 2017 13:26

Diös byter fastigheter med Norrlandspojkarna

Skrivet av 
alt
Diös köper en kommersiell fastighet på Norrmalm i Sundsvall...

alt
...och en blandfastighet i Sundsvalls stenstad.


I en bytesaffär med Norrlandspojkarna köper Diös två fastigheter i centrala Sundsvall och säljer tre industrifastigheter i Birsta norr om Sundsvall. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 43 Mkr och för de avyttrade fastigheterna till 33 Mkr. Tillträde för båda parter sker första september 2017.
    

Genom köpet blir Diös ägare till fastighet om 1.600 kvm i stadsdelen Norrmalm med Engelska Skolan som största hyresgäst och en nyrenoverad blandfastighet i Sundsvalls stenstad bestående av både kontor och bostäder med en total yta om cirka 1.100 kvm. De sammanlagda årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 3,5 Mkr.
    

De tre industrifastigheter som Diös lämnar över till Norrlandspojkarna omfattar  7.500 kvm och har årliga hyresintäkter om cirka 4,4 Mkr. Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering.
    

– Förvärven stärker Diös inriktning att koncentrera beståndet mot centrumnära fastigheter. Nu får vi ytterligare möjligheter till att vara med i utvecklingen av stadsdelen Norrmalm, samt att komplettera vårt bestånd i stenstan med både bostäder och kommersiella lokaler. Båda förvärven sammanfaller med vår långsiktiga strategi och bidrar till ett levande centrum, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter.
    

– Bytet passar bra i vår strategi att fortsätta utveckla industri- och logistikfastigheter utanför centrum, säger Håkan Andersson, vd Norrlandspojkarna.