17 maj 2024
fredag, 16 juni 2017 17:19

Diös byter med Lerstenen i Umeå

Skrivet av 
alt
Genom bytesaffären med Lerstenen blir Diös ägare till fastigheterna Njord 2:1 och Dyckerten 3 i centrala Umeå.

 

Diös Fastigheter köper två centralt belägna kommersiella fastigheter i Umeå om totalt 6.500 kvm och säljer två lika stora bostadsfastigheter i stadsdelen Ersboda, strax norr om Umeå, i en bytesaffär med Lerstenen. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 Mkr och för de avyttrade fastigheterna till 90 Mkr. Tillträde sker den första oktober.

 

De fastigheter som Diös köper ligger intill Thule-huset med Fitness 24 Seven och Max Matthiessen som största hyresgäster. De årliga hyresintäkterna uppgår till 8,5 Mkr. De fastigheterna som säljes innehåller knappt 100 hyresrätter med årliga hyresintäkter om 6,7 Mkr.

 

– Detta är ett led i vår strategiska inriktning kring stadsutveckling, där vi koncentrerar beståndet mot centrumnära fastigheter. Vi ser en stor möjlighet till att utveckla kvarteret kring Thule-huset i centrala Umeå och på så vis kunna ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service, säger Göran Fonzén, affärsområdeschef, Diös Fastigheter Västerbotten.

 

– Med detta köp av fler bostäder får vi, en för oss, bättre fördelning mellan bostäder och kommersiella lokaler i vår fastighetsportfölj, samtidigt som vi frigör en del kapital som vi kan använda i vår omfattande portfölj av nyproduktionsprojekt, säger Erik Sällström, vice vd och investeringschef, Lerstenen.