17 maj 2024
torsdag, 15 juni 2017 12:25

NREP Logicenters förvärvar i Jönköping

Skrivet av 
alt
Hampus Brodin, investeringschef på NREP Logicenters.


NREP Logicenters köper en nyligen uppförd logistikfastighet om 21.000 kvm i Torsvik, Jönköping. Säljare är Reach Fastigheter som har utvecklat fastigheten i samarbete med hyresgästen Babyshop, som använder fastigheten för sin e-handelsverksamhet i Norden, USA och Storbritannien. I fastigheten har Babyshop även kontor och en fotostudio.
    

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av fastigheten, som är strategiskt belägen med synlighet mot E4. Det stämmer även överens med vår strategi att både utveckla och förvärva befintliga moderna logistikfastigheter för att ytterligare stärka vår position som strategisk partner för logistikföretag. Utöver det ser vi fram emot att ytterligare utöka vår kunskap om e-handelsföretag och deras efterfrågan på moderna faciliteter, säger Hampus Brodin, investeringschef på NREP Logicenters.
    

Fastigheten förvärvades av NREP Nordic Strategies Fund II, som huvudsakligen fokuserar på logistik-, bostads- och detaljhandelsfastigheter i Norden. Fonden gjorde sina första investeringar under våren 2016 och har en investeringskapacitet på över 1,5 miljarder euro.