17 maj 2024
måndag, 12 juni 2017 17:00

Heimstaden köper 1.601 lägenheter i Umeå

Skrivet av 
alt
Pontus Rode, Transaktionsansvarig på Heimstaden.

 

Heimstaden har avtalat om att förvärva 1.601 lägenheter av det kommunala bolaget Bostaden i Umeå, med fastigheter i Carlshem och Mariehem. Fastighetsbeståndet i Umeå utgörs nästan uteslutande av bostäder om totalt 82.255 kvm uthyrbar yta. I förvärvet ingår även en byggrätt om cirka 150-200 lägenheter.Det totala fastighetsvärdet, inklusive mark, har avtalats till 1.155 Mkr före avdrag  latent skatt, motsvarande cirka 14.000 kr/kvm. Den genomsnittliga hyran uppgår till cirka 1.000 kr/kvm med ett initialt driftnetto om cirka 44,6 Mkr

 

– Jag är glad och oerhört tacksam för att Heimstaden fått möjlighet att förvärva ett fint och välskött bestånd av det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå. Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att komma in på Umeås fastighetsmarknad, förvärva ett fint bostadsbestånd och bli en aktör i Umeås fortsatta tillväxt. De är roligt för oss att ta över stafettpinnen och därmed fortsätta utveckla dessa fastigheter för framtiden och med omtanke för våra kunder”, säger Pontus Rode, Transaktionsansvarig på Heimstaden.

 

Tillträde är planerat till den 1 oktober med reservation för beslut som ska tas i Kommunfullmäktige den 19 juni.

 

Heimstaden har under 2017 gjort stora förvärv ibland annat av Henrik Ståhl i Norrköping för 1,54 Mdr kr, men även i Köpenhamn, Malmö, Uppsala, Lund och Falköping. Heimstaden förhandlar även om att bli stor delägare i allmännyttan på Ekerö. Under år 2016 köpte Hemstaden i bland annat Köpenhamn Norrköping, Växjö, Ystad, Luleå och Värnamo.