1 maj 2024
torsdag, 08 juni 2017 15:24

Fortinova köper handelsområde i Varberg

Skrivet av 
alt
Bland större hyresgäster i Lassabacka handelsområde märks Rusta, Harald Nyborg, Jem & Fix och Vagabond.

 

Fortinova förvärvar delar av det populära handelsområdet i kvarteret Valen vid Lassabacka samt en kontorsfastighet i Kvarnagårdens industriområde, utanför Varberg. Säljare är Bygg-Göta. Den förvärvade uthyrningsbara ytan är 15.500 kvm med ett årligt hyresvärde om 12 Mkr. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 146 Mkr och fastigheterna tillträdes den 2 juni 2017.

 

– Lassabacka har en stark position som halvextern handelsplats i Varberg. Vi ser goda möjligheter att vidareutveckla området för att attrahera såväl ytterligare hyresgäster som besökare, säger Anders Johansson, vd för Fortinova.

 

Fortinova avser att långsiktigt stärka handelsområdet som destination i regionen i samarbete med ägare till grannfastigheterna samt med Varbergs kommun.

 

I maj genomförde Fortinova en kontant nyemission om cirka 50 Mkr. Bygg-Göta utökade då sitt ägande genom sitt helägda dotterbolag Kastellporten AB, vilket gör dem till en av de större aktieägarna i Fortinova.

 

Extern värdering visar att Fortinovas fastighetsbestånd, efter tillträdet, uppgår till drygt 1 Mdr kr.

 

Fortinova grundades år 2010 av Anders Johansson och Anders Valdemarsson med ambitionen att förvärva fastigheter med starka kassaflöden för en långsiktig förvaltning.