29 april 2024
fredag, 02 juni 2017 10:01

NCC miljardinvesterar vid Järva Krog

Skrivet av 
alt
NCC bygger nytt huvudkontor i närheteten av sitt befintliga i Järva, Solna.


Detaljplanen för NCC:s fastighet Startboxen i Solna, har nu antagits genom en dom i Mark- och Miljödomstolen. Sannolikheten för ett överklagande bedöms som låg och detaljplanen förväntas därför vinna laga kraft inom tre veckor. Därmed kan NCC på börja arbetet med att bygga en ny stadsdel i Solna. Den nya detaljplanen medger en utökad byggrätt på NCC:s fastighet som omfattar totalt cirka 90.000 kvm, fördelat på cirka hälften kontor och hälften bostäder.
    

I samband med att detaljplanen vinner laga kraft genomför NCC och Solna kommun markbyten för att möjliggöra utvecklingen av en ny tät stadsstruktur i Järva Krog. Det innebär bland annat tre nya stadskvarter med kontor, restauranger, service och bostäder tillsammans med nya torgbildningar och ny gatustruktur.
    

NCC planerar två kontorsprojekt i området vilka totalt omfattar cirka 32.000 kvm uthyrningsbar yta. För den ena kontorsbyggnaden som omfattar cirka 20.000 kvm uthyrningsbar yta ska NCC själva teckna hyresavtal och flytta sitt huvudkontor. Aktuell total uthyrningsgrad för de två kontorsprojekten uppgår till cirka 60 procent.
    

Byggstart av kontorsbyggnaderna beräknas ske under årets andra kvartal. Entreprenaden, med ett ordervärde om cirka 1.050 Mkr, orderregistreras i affärsområde NCC Building. Kontorsbyggnaden, som blir NCC:s huvudkontor, beräknas färdigställas 2019 och den andra kontorsbyggnaden 2020. För att möjliggöra utvecklingen av hela stadsdelen kommer NCC att riva befintlig kontorsfastighet i ett senare skede.