28 april 2024
tisdag, 30 maj 2017 13:20

CLS köper för 347 Mkr i Dortmund

Skrivet av 
alt
Gotic Haus i Dortmund passar bra in i CLS Holdings portfölj.


CLS har tecknat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Gotic Haus i Dortmund, Tyskland, för 347 Mkr (35,6 MEUR) exklusive kostnader, från en amerikansk investerare. Gotic Haus på Westfalendamm 100 i östra innerstaden i Dortmund omfattar 22.296 kvm kontorsutrymme med en beläggningsgrad på 94,6 procent för närvarande genererar en hyresintäkt på 2,8 MEUR per år, vilket återspeglar en initial nettoavkastning om 7,1 procent.
    

Fastigheten har en diversifierad hyresgästbas bestående av 15 hyresgäster och en vägd genomsnittlig oförutsedd leasingperiod på 3,3 år. Fastigheten ligger intill U-Bahn-stationen Kohlgartenstrasse, från vilken det tar mindre än tio minuter med tåg för att nå stadens centrum.
    

Transaktionen kommer att finansieras med befintliga likvida medel och skuld från en lokal tysk bank.
    

– Förvärvet överensstämmer med vår strategi att investera i kontorslokaler med hög kvalitet i stora städer över våra tre kärnmarknader: Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Uthyrningsmarknaden i Dortmund fortsätter att förbättras och denna investering kompletterar vår befintliga portfölj samtidigt som det erbjuder flera kapitalförvaltningsmöjligheter, säger Fredrik Widlund, vd för CLS Holdings.