1 maj 2024
onsdag, 24 maj 2017 18:16

Viktigt delmål för Projekt Karlastaden

Skrivet av 
alt
Karlastaden, på Hisingen i Göteborg, ska inrymma tio kvarter med 2.000 bostäder och 70.000 kvm kommersiell yta, för att bli Nordens högsta bostadshus,  Karlatornet.  Sedan ett år tillbaka är NREP strategisk partner till Serneke i projektet.

 

Byggnadsnämnden i Göteborg beslutade i tisdags att föreslå kommunfullmäktige att anta detaljplanen för Karlavagnsplatsen, där Karlastaden och Karlatornet ska växa fram. Enligt tidplanen väntas kommunfullmäktige besluta om ett antagande den 15 juni. 

 

– Detta är en milstolpe i arbetet, inte bara för oss men också för staden Göteborg. Stadens förvaltningar och tjänstemän har visat ett stort engagemang och en vilja att lösa utmaningarna i detta unika projekt. Under hela resan har vi upplevt ett gott samarbete, säger Ola Serneke, vd på Serneke och initiativtagare till Karlastadsprojektet. 

 

Även bland de runt 50 medarbetarna på Karlavagnsgatan, där arbetet med projekteringen av Göteborgs nya stadsdel och Nordens högsta hus pågår för fullt, var det ett välkommet bevis på att arbetet följer planen och att ytterligare ett steg mot byggstart är taget.

 

– Detta var ett viktigt delmål! Vår organisation har tillsammans med stadens representanter gjort ett fantastiskt jobb med att på utsatt tid få fram en stor och komplex detaljplan för ett projekt som verkligen sätter Göteborg på kartan. Vi kan känna oss stolta, säger Jörgen Eriksson, vd Karlastaden Utveckling AB.

 

Under det granskningsskede som föregått beslutet i byggnadsnämnden har 50 yttranden kommit in kring detaljplanen. Stadsbyggnadskontoret konstaterade i sitt tjänsteutlåtande till nämnden att remissinstansernas synpunkter är tillgodosedda varpå byggnadsnämnden föreslog kommunfullmäktige att ”anta detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Karlavagnsplatsen inom stadsdelen Lindholmen”.