18 maj 2024
måndag, 22 maj 2017 11:49

Stenvalvet köper för halv miljard i Strängnäs

Skrivet av 
alt

Stenvalvet köper stort i Strängnäs.


Fastighets AB Stenvalvet etablerar sig i Strängnäs genom att förvärva fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse AB. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 520 Mkr efter avdrag för uppskjuten skatt. Årshyran uppgår till cirka 34 Mkr. Fastigheten utgör delar av gamla P10-området nordväst om centrala Strängnäs och omfattar cirka 30.000 kvm utbildningslokaler.


Säljarens rådgivare har varit Falkenborn Advokatbyrå samt Catella Corporate Finance.

    

Största hyresgäst i fastigheten, som ligger i området ”Norra Staden” – Strängnäs största utvecklingsområde för bostäder – är Strängnäs kommun som disponerar 99 procent av lokalerna, framförallt för sin gymnasieskola.
  

Tillträdet sker den 30 juni och förvärvet blir en av Stenvalvets största investeringar sedan företaget bildades 2010. Det blir också det senaste tillskottet i den växande portföljen av skolfastigheter inom Stenvalvet.
    

– Strängnäs är en av de orter i Mälardalen som vi sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Vi hoppas att kommunen ska se Stenvalvet som en naturlig samarbetspart som långsiktig ägare och utvecklare av lokaler för undervisning och omsorg. Med vår breda kompetens och långsiktiga satsning ser vi fram emot att få möjlighet att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med Strängnäs kommun, säger Sara Östmark, affärsutvecklingschef på Stenvalvet.
    

– Eldsund är Vacses enda gymnasium så i och med försäljningen ökar bolagets koncentration avseende fastighetstyp dessutom frigörs kapacitet för ytterligare expansion inom våra fokusområden. Vi är glada att kunna sälja till ett så välrenommerat bolag såsom Stenvalvet som nu fortsätter utvecklingen av fastigheten, säger Fredrik Linderborg, vd Vacse.