5 maj 2024
fredag, 19 maj 2017 17:48

Fastators affärsmodell vinner mark

Skrivet av 
alt
Joachim Kuylenstierna, tf vd Fastator.

 

Fastator redovisade en sänkt kvartalsvinst efter skatt till 20,5 Mkr (35,0), motsvarande 1,47 kr (2,49) per aktie. Det blygsamma resultatet förklarades främst av höstens aktiviteter, där fokus till stor del låg på kapitalanskaffning. I oktober emitterade bolaget exempelvis ett treårigt obligationslån med ett totalt rambelopp om 500 Mkr.

 

– Trots ett lägre resultat än motsvarande jämförelsekvartal är resultatet bättre än de två föregående perioderna och jag kan konstatera att vårt substansvärde ökade till 550 Mkr under perioden (473), motsvarande 39,23 kr per aktie (33,57), säger Joachim Kuylenstierna, tf vd Fastator.

 

Han fortsätter:
– Under de senaste månaderna har vi också kunnat se hur flera onoterade bolag anammat vår affärsidé, att verka som ett investmentbolag nischat mot fastighetssektorn. Det är en utveckling som vi välkomnar och ser som ett hjälpmedel för att kommunicera vår affärsmodell till den breda marknaden.
 

Sedan årsskiftet har ytterligare drygt 100 Mkr av obligationen placerats i Offentliga Hus-koncernen och bolaget har därmed kunnat slutföra två intressanta förvärv, ett antal skolfastigheter i norra Sverige och ett antal vårdfastigheter i södra Sverige.