18 maj 2024
fredag, 19 maj 2017 10:19

Lundbergs investerar 100 Mkr i Linden

Skrivet av 
alt
Linden Köpcentrum i Norrköping ska moderniseras.


Fastighets AB L E Lundberg investerar totalt 100 Mkr för att uppgradera Linden Köpcentrum, uppförd 1977 i centrala Norrköping. Visionen är att den ska bli Östergötlands främsta modegalleria.
    

De planerade åtgärderna ska skapa effektiva butiksytor, mötesplatser med loungedelar. De innebär vidare en satsning på barnfamiljer med en lekyta samt nya och lättillgängliga toaletter där även amningsrum inkluderas – allt för att skapa en attraktiv kundupplevelse och höja servicegraden för besökaren.
    

– Vi ser positivt på utvecklingen av Norrköpings citykärna där efterfrågan för bostäder, kontor och handelsytor ökar. Med den positiva trenden känns den här satsningen på en galleria i citykärnan helt rätt. Vi har sett det tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö, men utvecklingen av regionstädernas cityhandel har inte varit lika offensiv, säger Christian Claesson, regionchef Öst och Affärsområdeschef Handel på Lundbergs.
    

– Efterfrågan på butiksytor i Norrköping city är stor från nya spännande koncept.  Den här uppgraderingen ger oss möjlighet att hitta rätt butiksmix och att krydda stadskärnan med nya aktörer, tillägger Alexander Gil, kommersiell uthyrare hos Lundbergs.
    

Projektet är indelat i två etapper där första delen står klar till julhandeln i år och andra etappen under 2018.