29 april 2024
tisdag, 16 maj 2017 17:35

AIDA presenterar det nya Sture

Skrivet av 
alt
Fasaderna i Sturekvarteret ska återställas till ursprunglig historisk prakt.

 

Under den närmaste månaden kan stockholmarna se det färdiga förslaget till ny detaljplan för Sturekvarteret, ägt av Abu Dhabi Investment Authority (AIDA). Förslaget, som bland annat inbegriper att lyfta fram kvarterets marmorhallar och låta dessa spela en viktig roll som en av knutpunkterna i kvarteret med tillgång till ett nytt undre plan, visas upp i en särskilt uppsatt paviljong på Stureplan.

 

Vidare ska merparten av Stures husfasader – som sträcker sig längs Birger Jarlsgatan, Sturegatan, Humlegårdsgatan och Grev Turegatan – återställs till sin historiska prakt från slutet av 1800-talet. I planerna ingår även att kontorsbyggnaden på Humlegårdsgatan från 1990-talet samt garaget på Grev Turegatan som kommer att rivas för att göra plats åt ett nytt hotell, kontor och fler bostäder.

 

– Genom att återställa kvarterets historiska landmärken och uppdatera innehållet i kvarteret vill vi skapa en plats som möter kraven både idag och i framtiden, säger Pascal Duhamel, ansvarig för Abu Dhabi Investment Authoritys fastighetsinvesteringar i Europa.