13 maj 2024
måndag, 15 maj 2017 15:47

Willhem och Framtiden planerar bytesaffär

Skrivet av 
alt
MIkael Granath, vd för Willhem, och Mariette Hilmersson vd Förvaltnings AB Framtiden.


För att skapa mer samlade förvaltningsområden planerar Willhem och Framtidenkoncernen en fastighetsaffär i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Om affären blir verklighet innebär det att Willhem köper ett av Bostadsbolagets hus i Södra Biskopsgården och överlåter en solitär fastighet i Norra Biskopsgården till Bostadsbolaget. För att såväl Framtidenkoncernen som Willhem ska behålla storleken på sina fastighetsbestånd omfattar det planerade förvärvet nu även två av Poseidons fastigheter belägna vid Bjurslätts Torg respektive Gamla Björlandavägen.
    

Willhem är idag en av de största privata bostadsaktörerna i Biskopsgården. Av bolagets total cirka 3.600 lägenheter i Göteborgsområdet, finns cirka 2.100 i Södra Biskopsgården.
    

– Vi ser mycket positivt på den här affären eftersom den gynnar vår verksamhet i Södra Biskopsgården, där vi nu får en koncentrerad och mer effektiv förvaltning. Samtidigt växer vi på Hisingen, vilket ligger helt i linje med vår strategi, säger Mikael Granath, vd för Willhem.
    

– Det här är en affär som på sikt gynnar trygghetsarbetet i hela Göteborg, då det möjliggör för Bostadsbolaget att ta ett helhetsgrepp i Norra Biskopsgården, säger Mariette Hilmersson, vd för Förvaltnings AB Framtiden.
    

Fastighetsaffären är beslutad av Förvaltnings AB Framtidens styrelse för vidare beslut i Stadshus AB, Göteborgs kommunstyrelse och slutligen i kommunfullmäktige. Överlåtelsen sker som tidigast i november 2017.