28 april 2024
tisdag, 25 april 2017 11:11

Scandic öppnar nytt hotell på Landvetter

Skrivet av 
alt
Det nya Scandichotellet blir en central del av ett expanderande Landvetter.


Scandic Hotels har tecknat ett avtal med Swedavia rörande driften av ett nytt hotell på Landvetter Airport i Göteborg. Hotellet blir Scandics nionde flygplatshotell i Norden och planeras stå klart 2020. Hotellet på Landvetter Airport är det andra stora projektet i Göteborg som annonseras av Scandic under våren. I februari annonserades även byggplanerna för ett hotell i Älvstaden i centrala Göteborg. Även detta hotell ska öppna år 2020.
    

Hotellet på Landvetter kommer att ha sju våningar, cirka 220 rum, restaurang, bar, fitnessavdelning och ett tiotal konferensrum. Med sitt strategiska läge blir det lättillgängligt för såväl privat- som affärsresenärer samt de 3.500 personer som arbetar på flygplatsområdet.
    

Landvetter Airport expanderar och de kommande åren planeras det för förbättrad logistik, nya kontorsbyggnader samt utökad detaljhandel. Det nya Scandichotellet kommer att spela en central roll när området tar form och hotellets publika ytor kommer att integreras med den framtida ankomsthallen. Flygtrafiken till och från Göteborg ökar stadigt och en planerad ny tåglinje till flygplatsen förväntas på sikt bidra till ytterligare tillväxt.
    

– Genom avtalet stärker vi vår närvaro i det strategiskt viktiga Göteborgsområdet. Tillväxten i regionen förväntas vara stark samtidigt som hotellmarknaden utvecklas. Det nya hotellet kommer att stärka vår position som den ledande aktören i regionen och vara ett modernt tillskott till vår portfölj, säger Peter Jangbratt, landschef Scandic Sverige.