28 april 2024
tisdag, 25 april 2017 11:04

Optimal får stort uppdrag i Nacka

Skrivet av 
alt
Mellan Nacka Strand och Nyckelviken kommer en stadsmiljö med cirka 2.000 bostäder och nya verksamheter att växa fram. Men först ska dagens oljehamn avvecklas.


Nacka kommun har upphandlat Optimal som sakkunnigt stöd för planeringen av kommersiell service inom arbetet med detaljplaneprogram för Bergs gård på Sicklaön, mellan Nyckelviken och Nacka Strand. Uppgiften blir att bedöma möjligheten att skapa kommersiell service inom planområdet och bedöma lämpliga storlekar på serviceytor, liksom typ av service. Vidare ska Optimal även ge stöd gällande övriga strategiskt viktiga faktorer som gör etableringar mer attraktiva och genomförbara, exempelvis trafik och parkering, utformning av bebyggelse och upplåtelseform och fastighetsbildning.
     

– Vi har under den senaste femårsperioden varit involverade i många stadsutvecklingsprojekt och har samlat på oss såväl hög kunskap om hur man bör arbeta i utvecklingsprojekt som värdefull erfarenhet om vilka aktörer som mår bra och kan utvecklas i nya stadsdelar, säger Dominika Andræ, seniorkonsult och partner på Optimal.
    

Bergs gård ligger centralt och är beläget vid Stockholms inlopp där Nacka stad växer fram. Med det vattennära läget och med promenadavstånd till den planerade tunnelbaneuppgången vid Nacka centrum är området ett av de mest attraktiva framtida bostadsområdena i Stockholm.