29 april 2024
måndag, 24 april 2017 18:58

NIRAS och ALECTIA fusioneras

Skrivet av 
alt
Från vänster: Mikael Voldborg, Director of Construction, Carsten Toft Boesen, Managing Director, Thomas B. Olsen, Director of Process Industry, Mads Søndergaard, Executive Director of Construction.

 

De danska konsultföretagen NIRAS och ALECTIA fusioneras och bildar en starkare skandinavisk rådgivare med fler tjänster under ett tak. Sammanslagningen skapar en aktör med 2.100 anställda och ger nya möjligheter för både kunder och anställda inom de bägge bolagen, med fler affärsområden och en bredare expertisplattform.

 

– Vårt mål är att generera tillväxt med tresiffrigt miljonbelopp fram till 2020. Vi ser att tillväxten kommer från sjukhus och processindustrin i Sverige och Norge, livsmedelsbranschen i utvalda utvecklingsländer och inte minst genom ökat samarbete med nyckelkunder, säger Carsten Toft Boesen, koncernchef på NIRAS.

 

För de 2.100 medarbetarna blir är NIRAS nu ett företag med större utrymme att utveckla specialister som får de bästa karriärsmöjligheterna. Det är något som är viktigt både nu och i framtiden när konkurrensen om att rekrytera, och behålla, kompetenta medarbetare hårdnar.

 

– Våra företag är en bra matchning, både professionellt, geografiskt och kulturellt eftersom båda företagen är resultatet av många års erfarenhet och stolta professionella ingenjörstraditioner. Många av våra anställda har arbetat på båda företagen, och andra känner redan varandra från tidigare projekt. Vi kommer att fortsätta att bygga det nya företaget på gemensamma grunder så som hög professionalism, lojalitet, engagemang och en platt hierarki som säkerställer möjligheten att agera, säger Carsten Toft Boesen.