22 maj 2024
onsdag, 19 april 2017 15:25

Järntorget och Abacus bygger i Hagastaden

Skrivet av 
alt

Järntorget och Abacus bebygger kvarteren Organellen och Lyosomen i Hagastaden.


Den 6 april fattade Exploateringsnämnden efter anbudstävling ett beslut om markanvisning av två bostadskvarter i Hagastaden till Järntorget och Abacus. Kvarteren Organellen och Lyosomen är planlagda för bostäder och innehåller tillsammans cirka 300 lägenheter. Byggstart kan ske under våren 2018.
    

– Hagastaden är en spännande stadsdel och vi är glada att bidra till Stockholms utveckling med högkvalitativa bostäder i en urban miljö. Projektet är ett positivt tillskott i vår projektportfölj, säger Martin Arkad, vd för Järntorgetkoncernen.
    

Markanvisningstävlingen pågick under januari och februari. Högst betalade Abacus som vann med 39.040 kr/kvm följt av Järntorget med 37.006 kr/kvm för ljus BTA.

 

Enligt information till Tidningen Fastighetsaktien bör 39.000 kr/kvm vara ett nytt rekord för Stockholm för Exploateringskontorets markanvisningstävlingar. Det gamla markprisrekordet gällde Södra Värtan med cirka 37.000 kr/kvm.

 

Nu blir frågan om den nu pågående markanvisningstävlingen för Slakthusområdet kommer att slå ett hytt rekord med ett markpris över 40.000 kr/kvm? TM