22 maj 2024
onsdag, 19 april 2017 09:59

Skanska hyr ut 9.000 kvm på Lindholmen

Skrivet av 
alt
Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity ska hyra merparten av Piren2 på Lindholmen i Göteborg.


alt
Zenuity får toppmoderna kontor och tillgång till takterrass.


Skanska hyr ut cirka 9.000 kvm i kontorshuset Piren2 i Göteborg till Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity, som utvecklar mjukvara för avancerade förarstödsystem och självkörande fordon. Hyreskontraktet löper över 11 år och inflyttning sker i sommar, i samband med att byggnaden färdigställs.
    

Större delen av Piren2 kommer att användas för Zenuitys verksamhet. I markplanet planeras dock ett kafé, öppet för allmänheten. 
    

– Att Zenuity väljer att etablera sitt huvudkontor här stärker ytterligare Göteborg och Lindholmens tydliga inriktning mot teknik- och fordonsindustrin. Att de väljer Piren2 gör oss givetvis extra stolta, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.
    

Piren2 ligger mitt i ett av Europas främsta teknikkluster, granne med Lindholmen Science Park och Radisson Blu Riverside Hotel. Huset är utvecklat av Skanska och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED där stort fokus bland annat ligger på energiförbrukning och hållbara materialval.
    

– Vi identifierade väldigt tidigt att placering och utformning av vårt huvudkontor skulle spegla den företagskultur vi vill skapa. Tillsammans med Skanska har vi fått möjligheten att utforma ett dynamiskt och kreativt kontor för vår högteknologiska verksamhet, säger Dennis Nobelius, vd för Zenuity.