6 maj 2024
tisdag, 18 april 2017 17:09

Platzer stärker sin position på Södra Älvstranden

Skrivet av 

alt

 

Platzer blir delägare i Merkurhuset i Göteborg.

 

 

Platzer har förvärvat 50 procent av fastigheten som kallas Merkurhuset (Inom Vallgraven 49:1) på Skeppsbron på Södra Älvstanden i Göteborg. Säljare och fortsatt delägare är Bygg-Göta. Fastigheten, som omfattar 5.280 kvm, har i affären åsatts ett värde om 150 Mkr. Avsikten är att utveckla fastigheten tillsammans med Bygg-Göta. Tillträde sker preliminärt den 1 juli.

 

– Fastighetsförvärvet är ett bra komplement till Platzers övriga fastigheter i området kring Packhusplatsen och stärker Platzers position på Södra Älvstranden, ett område som står inför en spännande utveckling, säger P-G Persson, vd på Platzer.

 

Han fortsätter:
– Det ska bli roligt att arbeta tillsammans med Bygg-Göta och övriga fastighetsägare med att utveckla Skeppsbron. Platzer kommer att driva utvecklingen tillsammans med Bygg-Göta. Idag finns främst kontor i huset med en bred mix av hyresgäster, bland annat Lernberger Stafsing, Axel Arigato och Unifaun.

 

Fastigheten är uppförd 1897 för arkitekt E. Krüger och är den äldsta fastigheten på Skeppsbron. En bit in på 1900-talet övertogs fastigheten av Rederi AB Svenska Lloyd. Många detaljer som vittnar om rederitiden finns bevarade i huset, till exempel de gamla biljettdiskarna i lokalerna på plan 1.

 

– Vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av fastigheten tillsammans med Platzer, säger Lennart Persson, CFO på Bygg-Göta.