21 maj 2024
tisdag, 18 april 2017 17:04

Sörling, vd för Rosengård Fastighets AB

Skrivet av 
alt
Petra Sörling, tillträdande vd för Rosengård Fastighets AB. Foto: HSB

 

alt

Örtagårdstorget och det planerade Tornet i Rosengård. Bild: Lundgaard & Tranberg

 

Delägarna bakom Rosengård Fastighets AB (Fastighets AB Balder, Heimstaden AB, MKB Fastighets AB och Victoria Park AB) har utsett Petra Sörling till vd för bolaget. Hon är sedan 2013 chef för HSB Sundsfastigheter i Malmö och hon var dessförinnan marknadsområdeschef på Riksbyggen. Sin nya tjänst tillträder Sörling den 1 augusti.

 

– Vi är glada att det är Petra Sörling som ska leda det nya bolaget. Uppdraget är att i kombination med en god förvaltning genomföra ett av Sveriges största och mest intressanta stadsutvecklingsprojekt – Culture Casbah – och på så sätt stärka Rosengård och Malmö, säger Terje Johansson, ordförande i Rosengård Fastighets AB, tillika vd för MKB Fastighets AB.

 

Culture Casbah möjliggörs genom att delägarna i Rosengård Fastighets AB dels förvärvar 1.660 befintliga lägenheter i Rosengård från MKB, dels i ett första skede står för byggandet av 200 nya bostäder samt 30 kommersiella lokaler. I projektet ingår bland annat det 22-våningar höga Tornet blir östra Malmös nya landmärke.

 

Utöver de 200 nya lägenheterna planeras ytterligare 300 nya bostäder i närområdet.

 

Den 1 september beräknar Rosengård Fastighets AB att tillträda fastigheterna i Rosengård. Fram till dess att bolaget har anställt egen personal kommer MKB att bistå med tjänster inom förvaltning och administration.

 

År 2013 vann Culture Casbah, ritat av Arkitekter A/S, Best Futura Project på Mipim Awards.