21 maj 2024
tisdag, 18 april 2017 11:17

Catena investerar 106 Mkr i Malmö

Skrivet av 
alt
Avtalet med Svensk Cater innebär att Catena gör en andra etablering på Logistikposition Sunnanå i Malmö.


Catena har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Svensk Cater AB och investerar 106 Mkr i en ny logistikfastighet i Burlövs kommun, nordost om Malmö. Byggstart sker efter sommaren på fastigheten Sunnanå 12:52, där Catena håller på att utveckla en ny logistikposition vid ringleden runt Malmö med av- och påfart till såväl E6 som riksväg 11. Detta blir den andra etableringen på Logistikposition Sunnanå. Catena kommer uppföra ett distributionslager 8.500 kvm för Svensk Cater som förväntas kunna flytta in i fastigheten under hösten 2018. Investeringen beräknas ge ett driftsöverskott om cirka 7 Mkr på årsbasis.
    

Svensk Cater är en rikstäckande fullsortimentsgrossist för uteätarmarknaden och omsätter 4 Mdr kr i Sverige och har cirka 1.000 medarbetare runt om i landet.
    

– För oss är närheten till våra kunder mycket viktig. De nya lokalerna ger oss inte bara utmärkta förutsättningar för att stärka vår roll som restaurang och storhushållsgrossist i Skåne utan även expandera till fler kunder. Lokalerna ger möjlighet till en fortsatt utveckling både produkt-, volym- och omsättningsmässigt och även en fortsatt expansion genom utbyggnationsmöjligheter. Läget är dessutom utmärkt logistiskt sett vilket varit viktigt för att vi ska behålla och stärka vår redan höga tillgänglighet och servicenivå. Avtalet med Catena ger oss den trygghet vi behöver för vår fortsatta expansion, säger Lars Carlsson, vd för Svensk Cater AB.
    

– Det är glädjande att vi kan stärka vår närvaro i Malmö inom livsmedelssektorn, som med sina frekventa kontakter med konsumenter, har en strategisk betydelse för oss när vi utvecklar det som vi kallar ”last mile distribution”. Fastigheten har med sitt läge nära E6 en perfekt bas för Svensk Caters verksamhet i Skåne, tillägger Christian Berglund, Catenas regionchef i Malmö.