4 maj 2024
torsdag, 13 april 2017 12:11

Stendörren i bytesaffär med Kilenkrysset

Skrivet av 
alt
Jan Persson, grundare av Kilenkrysset, och Fredrik Brodin, vd för Stendörren.


Genom bolagstransaktion har Stendörren sålt fastigheterna Rosersberg 11:101 och 11:92 till Kilenkrysset. Fastigheterna säljs för ett underliggande fastighetsvärde om 135 Mkr, vilket motsvarar den senaste genomförda marknadsvärdering. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 66 Mkr. Fastigheterna omfattar cirka 6.500 kvm lokaler samt byggrätter motsvarande cirka 14.000 kvm BTA.
    

Samtidigt förvärvar Stendörren Kilenkryssets hälftenägande i samarbetsbolaget Stockholm Väst Logistik AB i Upplands-Bro. Tillgångarna i detta bolag utgörs av byggklar mark för lager och logistik med ett bedömt marknadsvärde om 134 Mkr. Den preliminära köpeskillingen för de förvärvade aktierna uppgår till 26 Mkr.
    

– Kilenkrysset expanderar i Rosersberg som är en av bolagets kärnmarknader. Kombinationen av kassaflöde i de befintliga husen samt outnyttjade byggrätter ger goda möjligheter att utveckla fastigheterna, säger Jan Persson, Kilenkrysset.
    

– Vi väljer att fokusera våra projektledningsresurser på att utveckla det spännande projektet Stockholm Väst Logistik i Bro som har väldigt goda förutsättningar till värdetillväxt. Samarbetet med Kilenkrysset är fortsatt gott. Deras väsentligen starkare närvaro i Rosersberg ger dock större förutsättning för utveckling av fastigheterna där, varför vi nu säljer, säger Fredrik Brodin, vd Stendörren.