5 maj 2024
fredag, 07 april 2017 16:45

Riksbyggen köper i Jönköping

Skrivet av 
alt
Riksbyggen köper en fastighet i Södra Munksjön, Jönköping.

 

Riksbyggen har köpt en fastigheten Ödlan 11 på Skeppsbron Östra i Jönköping och blir därmed en part i utvecklingen av den nya stadsdelen Södra Munksjön. Säljare är Lindahls Invest.

 

– Det här är ett strategiskt förvärv som vi är mycket glada över. Riksbyggen ligger i framkant när det gäller hållbar utveckling och vi tar nu med oss den kompetensen i arbetet med att utveckla Södra Munksjön, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

 

Södra Munksjön kommer att innehålla kommersiella lokaler, bostäder och en station för den planerade höghastighetsbanan mellan Göteborg, Malmö och Stockholm. Den kommande byggnationen är uppdelad i flera etapper.

 

– Det finns ett stort behov av fler bostäder i Jönköping idag och Riksbyggen vill vara med och driva stadsutvecklingen tillsammans med kommunen och Södra Munkjöns Utvecklings AB på ett mer hållbart sätt. I Södra Munksjön vill vi skapa kvarter med bostäder av hög kvalitet och som inspirerar till ett ”liv mellan husen, säger Pontus Gustafsson, sälj- och marknadsansvarig, region sydväst, Riksbyggen Bostad.