4 maj 2024
fredag, 07 april 2017 11:05

Pandox köper för 315 Mkr i Bryssel

Skrivet av 
alt

Silken Berlaymont i centrala Bryssel. Foto: Piotr Panek


Pandox har avtalat om att köpa Silken Berlaymont i centrala Bryssel, Belgien. Hotellet är ett fullserviceshotell med 212 rum och en konkurrenskraftig mötesprodukt. Köpeskillingen uppgår till 32,7 MEUR, motsvarande cirka 315 Mkr, och finansieras av befintliga kreditfaciliteter. Säljare är Hotel Berlaymont SA/Urvasco Hotel SA via konkursförvaltare där Pandox erhållit nödvändigt domstolsbeslut för att ingå avtal om förvärv av hotellet.
    

Affären förväntas slutföras och tillträde ske i slutet av maj och hotellet kommer då att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Hotellet förväntas under 2017 bidra med motsvarande cirka 70 Mkr i intäkter och cirka 10 Mkr i cash earnings, mätt i årstakt.
    

Transaktionen har formen av ett inkråmsförvärv av vissa tillgångar och skulder, inklusive fastigheten och hotellverksamheten. I tillägg till köpeskillingen kommer Pandox att investera 3,5 MEUR i uppgradering av rum, korridorer, publika ytor samt mötesavdelning. Den totala investeringen motsvarar ett direktavkastningskrav på över 7 procent. Hotellet kommer initialt att drivas under ett eget oberoende varumärke.
    

– Förvärvet av Silken Berlaymont är industriellt riktigt och görs på en attraktiv värdering. Hotellet är positionerat i en delmarknad med goda snittpriser och stabil grundbeläggning. Produkten är underpresterande och erbjuder god förbättringspotential med stöd av bland annat sitt starka läge nära EU-kommissionen med goda kommunikationer både till city och till flygplats. Hotellfastigheten tillför ytterligare värde till Pandox redan starka hotellportfölj i Bryssel, säger Anders Nissen, vd för Pandox.