1 maj 2024
onsdag, 05 april 2017 17:57

CLS säljer Vauxhall Square för 1,77 Mdr

Skrivet av 
alt
Det kinesiska fastighetsbolaget R&F Properties, noterat på Hongkongbörsen, tar över utvecklingen av CLS Holdings Vauxhall Square i centrala London

 

CLS Holdings har avtalat om att sälja bolagets stora utvecklingsfastighet Vauxhall Square i centrala London till det kinesiska fastighetsbolaget R&F Properties, noterat på Hongkongbörsen, för 157,77 MGBP (cirka 1,77 Mdr kr). Vid det senaste årsskiftet värderades tillgången till 100 MGBP (1,11 Mdr kr). CLS räknar med en försäljningsvinst om cirka 40 MGBP (cirka 448 Mkr) efter kostnader.

 

Inom Vauxhall Square finns planer på totalt 578 lägenheter i två torn om vardera 50 våningar, 33.000 kvm kontor, ett hotell med 186 rum, butiker, biopalats och ett vandrarhem.

 

I en kommentar till försäljningen säger Henry Klotz, styrelseordförande i CLS:

 

– Försäljningen av Vauxhall Square är en milstolpe i historien om CLS.  Efter att ha köpt platsen nästan för 30 år sedan och säkrat ny plan 2013 är vi glada att ha utväxlat ett kontrakt till ett pris över värderingen vid årsskiftet. R & F Properties har lång erfarenhet av utveckling bostäder och vi är mycket glada över att bolaget snart kommer att skapa en levande område med bostäder, kontor och butiker för att förbättra Vauxhall – ett område där vi behåller fastigheter, värda cirka för 330 MGBP, för långsiktigt innehav.

 

Han fortsätter:
– Vi har för avsikt att återinvestera vinsten i vår kärnverksamhet: högavkastande kontor med goda kapitalförvaltnings inom viktiga europeiska städer.