1 maj 2024
onsdag, 05 april 2017 10:36

AMF firar fem med malmgalleriorna

Skrivet av 
alt
AMF Fastigheter ska fortsätta att skapa attraktiva mötesplatser i sina gallerior i centrala Stockholm. Bilden visar Teatern, som samlar ett tiotal restauranger i Ringen centrum på Södermalm.


Mycket har hänt sedan AMF Fastigheter köpte Fältöversten, Ringen centrum och Västermalmsgallerian 2012. Under de senaste fem åren har galleriorna utvecklats till att bli viktiga nav i sina områden, med två miljoner fler besökare och 19 procent högre omsättning. Med utgångspunkt i det lokala fortsätter nu AMF Fastigheter att utveckla handelsplatserna för framtiden.
    

– När vi köpte de tre malmgalleriorna ville vi utveckla dem till platser där människor vill vara. Idag är handelsplatserna naturliga mötesplatser i sina respektive stadsdelar. Sedan 2012 har Fältöversten, Ringen centrum och Västermalmsgallerian utvecklats bättre än vi kunnat förvänta oss. Och tillsammans med Mood och Gallerian skapar vi ett starkt handelserbjudande i Stockholms innerstad, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.
    

Under åren har AMF Fastigheter skapat en bra butiksmix och ett attraktivt serviceutbud, arbetat för att öka trivseln och lanserat nyskapande mötesplatser såsom Teatern i Ringen centrum.
    

– Genom att utgå från det lokala har vi kunnat skapa ett innehåll som lockar de som bor, arbetar och rör sig runt våra handelsplatser. Idag är malmgalleriorna inte bara platser där man löser vardagens utmaningar, utan platser där man vill stanna till, säger Anders Pettersson, kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.
    

Nu tar AMF Fastigheter nästa steg genom att ytterligare stärka den lokala kopplingen till stadsdelarna. Bland annat kommer Fältöversten att satsa på att öka folklivet på Erik Dahlbergsallén och Ringen centrum att erbjuda mer musik och konst.
    

– Vi ser att efterfrågan på platser för umgänge ökar. Vi kommer att fortsätta att satsa på mat och dryck, men vi tror också att nya samarbeten inom till exempel musik och konst kommer bli ännu viktigare i framtidens handelsplatser, säger Anders Pettersson.