21 maj 2024
torsdag, 30 mars 2017 09:04

Folksam köper av Elof Hansson i Göteborg

Skrivet av 
alt
Nyrenoverade Stampen 6:17 på Odinsgatan 13 blir Folksamgruppens första fastighetsförvärv i Göteborg.


Folksamgruppen fortsätter att satsa i Göteborg efter investeringarna i bland annat Volvo Cars och Göteborgs stads gröna obligationer. Nu gör Folksam Sak sitt första fastighetsförvärv i stan genom köpet fastigheten Stampen 6:17 till ett värde av 330 Mkr. Säljare är Elof Hansson Fastigheter AB, som har ägt fastigheten sedan 2012 och som bäst håller på att slutföra en omfattande uppgradering av densamma. Fastigheten har ett centralt läge på Odinsgatan 13, omfattar 7.500 kvm, och har en diversifierad hyresgäststruktur. Catella har varit säljarens rådgivare i affären.
    

– Vi är mycket nöjda med fastighetens utveckling under vår tid som ägare. Det är nu dags att fokusera på nya projekt. Vi är också glada att kunna ge Folksam möjligheten att etablera sig på fastighetsmarknaden i Göteborg genom förvärvet, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.
    

– Det här är en attraktiv fastighet i ett område under stark utveckling. Den kommer att ge god riskjusterad avkastning och kunna hållas uthyrd oavsett konjunkturläge. Det är bra att vi i Folksamgruppen nu etablerar oss i Göteborg, vars fastighetsmarknad historiskt uppvisat mycket stark totalavkastning. Investeringen passar väl in i vårt engagemang för att värna en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.
    

Folksamgruppen äger idag fastigheter för närmare 26 Mdr kr och har som ett mål att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.