9 maj 2024
torsdag, 23 mars 2017 18:08

SABO får nationellt råd för integrationsarbete

Skrivet av 
alt
Från vänster: Telge Bostäder och Telge Hovsjös vd Juan Copovi Mena är en av representanterna i rådet medan Terje Johansson är ordförande i integrationsrådet och vd för MKB Fastighets AB i Malmö.

 

De allmännyttiga bostadsföretagen gör mycket för att främja integrationen i landets kommuner. Men utmaningarna är fortfarande stora – liksom möjligheterna. Därför tillsätter bransch- och intresseorganisationen SABO ett nationellt, strategiskt integrationsråd bestående av tolv vd:ar från allmännyttiga bostadsbolag runt om i landet. Rådets uppgift är bland annat ta fram förslag på konkreta åtgärder för att röja hinder och förbättra integrationsarbetet samt identifiera de aktörer på olika nivåer i samhället som kan påverka åtgärdernas genomförande. Rådet kommer även knyta till sig externa aktörer från olika samhällssektorer.

 

– Vi är ett redskap för kommunerna men också en erfarenhetsbank och jag vet att vi gör skillnad. Ett fungerande integrationsarbete är en förutsättning för att nå en ökad social hållbarhet. Att nå dit är en gemensam utmaning såväl för offentliga som privata aktörer och civilsamhället, säger Terje Johansson, ordförande i integrationsrådet och vd för MKB Fastighets AB i Malmö.

 

Telge Bostäder och Telge Hovsjös vd Juan Copovi Mena är en av representanterna i rådet. Han säger:

– För oss i Södertälje är integrationsfrågan av största vikt. Att få möjlighet att vara med att påverka allmännyttans integrationsarbete och bidra till ett än mer attraktivare Södertälje är en framgångsfaktor för oss på Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

 

Samhällsbyggandet och det socialt hållbara ligger högt på vår agenda och där tror jag det nationella råd kommer kunna ge oss insikter och lärdomar för att förbättra integrationen i Södertälje.

 

Utöver Terje Johansson och Juan Copovi Mena består det strategiska integrationsrådet av: Kicki Björklund, vd Bostadsbolaget, Göteborg – Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder AB – Mikael Källqvist, vd Bostads AB Mimer, Västerås – Cathrine Holgersson, vd Gavlegårdarna, Gävle – Eva Nygren, vd Stockholmshem – Thorbjörn Hammerth, vd Vätterhem, Jönköping – Gunnar Boquist, vd Hyresbostäder, Norrköping – Daniel Kindberg, vd Östersundshem – Jörgen Olsson, vd Stora Tunabyggen, Borlänge – Marie Thelander Dellhag, vd Halmstads Fastighets AB samt sekreterare i rådet Susanna Wahlberg, chef Boende & Juridik SABO.