8 maj 2024
torsdag, 16 mars 2017 18:08

Catella BAVARIA har gjort sitt första förvärv

Skrivet av 
alt
Henrik Fillibeck, ledamot i styrelsen för Catella Real Estate.

 

Nyligen köpte Münchebaserade Catella Real Estate sin första fastighet för Catella BAVARIA fund, vilken lanserades i december i fjol. Förvärvet är en bostads- och butiksfastighet omn 2.000 kvm i distriktet Neuhausen-Nymphenburg i München. Köpeskillingen var 20,8 MEUR (197 Mkr).

 

Fastigheten byggdes 1949, genomgick en omfattande renovering och ombyggnation under 1990-talet, och är i utmärkt skick. Lokalerna är fullt uthyrda på långa kontrakt.

 

– Detta är ett perfekt första förvärv för fonden, en fastighet som erbjuder en god riskprofil för våra investerare. Fler förvärv är nära förestående, säger Henrik Fillibeck, ledamot i styrelsen för Catella Real Estate.

 

Fonden Catella BAVARIA kan investera i fler fastighetsslag och, även om den endast får investera i Bayern, med större regional flexibilitet än sin föregångare Catella MAX, som endast fick investera i München. Fondens mål är att nå en volym 250 MEUR och nå en avkastning på 3-4 procent per år. Fonden är reserverad för professionella och halvprofessionella investerar som var och en satsar minst 100.000 euro.