9 maj 2024
torsdag, 16 mars 2017 14:35

Diös bygger ut hotell i Luleå

Skrivet av 
alt
Clarion Hotel Sense ska bli Luleås största hotell.


Diös bygger ut Clarion Hotel Sense i Luleå med 74 nya rum. Utbyggnaden kommer att slutföras i höst och göra hotellet till Luleås största med totalt 379 rum.
    

– Vi vill vara en stor del av stadsutvecklingen i Luleå och det känns fantastiskt att bidra till ytterligare expansion inom besöksnäringen. En ökad efterfrågan på hotellrum visar på ett stort intresse för Luleå för tillresande gäster, säger Johan Lång, affärsområdeschef Norrbotten, Diös.
    

Clarion Hotel Sense etablerades för tre år sedan och satsar nu, tillsammans med Diös, på att kunna ta emot ännu fler gäster. Hotellet har även ett spa med gym, en restaurang samt 15 konferenslokaler med plats för totalt 500 deltagare.
    

– Vi är fantastiskt nöjda med hur verksamheten har utvecklats under de dryga tre år som gått sedan vi öppnade hotellet och beläggningen är nu på en så hög nivå att vi behöver fler hotellrum för att möta den stora efterfrågan säger, Nina Wikstedt, hotelldirektör på Clarion Hotel Sense.
    

– Vi tror stenhårt på Luleå som destination och besöksmål och väljer därför att göra denna stora satsning säger, Hilding Holmqvist, ägare till Clarion Hotel Sense.