3 maj 2024
tisdag, 14 mars 2017 18:59

Heimstaden köper av Ståhl för 1.544 Mkr

Skrivet av 
alt
Patrik Hall, vd för Heimstaden.

 

Heimstaden har avtalat om att förvärva Ståhl Fastigheter AB (f.d. Kretia) med ett bestånd om cirka 90.000 kvm, jämt fördelat mellan Norrköping och centrala Uppsala. Tillträde sker den 31 maj. Det avtalade fastighetsvärdet, inklusive mark, uppgår till 1.544 Mkr, motsvarande 17.300 kr/kvm. Den genomsnittliga hyran uppgår till moderata 1.160 kr/kvm med ett initialt driftnetto om cirka 68 Mkr. Heimstaden förvaltar sedan ett par år tillbaka fastigheterna på uppdrag av Ståhl Fastigheter.

 

Fastighetsbeståndet i Norrköping utgörs till största delen av bostäder medan fastigheterna i Uppsala till övervägande del innehåller kommersiells ytot, huvudsakligen kontor samt en hotellfastighet i absolut bästa läge. I förvärvet ingår dessutom byggbar mark i både Norrköping och Uppsala.

 

Finansiering av fastigheterna förväntas ske med cirka 60 procent banklån och resterande del med egen kassa. Transaktionen genomförs som tillgångstransaktion via bolag.

 

– Jag är stolt, glad och oerhört tacksam för att Heimstaden ännu en gång fått familjen Ståhls förtroende att ta över stafettpinnen och därmed fortsätta utveckla dessa fastigheter för framtiden och med omtanke för våra kunder, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.