27 april 2024
måndag, 13 mars 2017 15:49

Amasten köper bostäder i Ronneby för 248 Mkr

Skrivet av 
alt
David Dahlgren, vd för Amasten.

 

Amasten Holding har avtalat om att köpa åtta bostadsfastigheter i centrala Ronneby av Heimstaden Bostad. Portföljen utgörs till 93 procent av bostäder och fastigheterna är sammanhållet belägna i ett attraktivt bostadsområde i centrala Ronneby. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 248 Mkr, i vilket avdrag för latent skatt har beaktats. Newsec i Stockholm har varit Heimstadens rådgivare i affären.

 

Portföljen omfattar knappt 20.000 kvm med ett sammanlagt hyresvärde om 20,8 Mkr per år. De uthyrningsbara areorna utgörs av 286 lägenheter och ett mindre antal kommersiella lokaler. Fastigheternas yta uppdelas på 93 procent bostadsyta och 7 procent lokalyta. Nuvarande uthyrningsgrad uppgår till cirka 98 procent. Förvärvet är villkorat av slutligt kreditgodkännande och tillträdet beräknat ske i april/maj.

 

– Det här förvärvet av högkvalitativa och välbelägna fastigheter kompletterar vårt befintliga fastighetsbestånd i Ronneby. Bostäderna är av hög standard och är i gott tekniskt skick med en bedömd direktavkastning om 5,0 procent. Genom vår tydliga etablering på orten skapas en kostnadseffektiv förvaltning samtidigt som vi stärker våra relationer med hyresgäster och kommun, säger David Dahlgren, vd för Amasten.