27 april 2024
måndag, 13 mars 2017 14:09

Lansa expanderar i Örebro

Skrivet av 
alt
Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter AB, ägt av Dalarnas Försäkringsbolag samt Länsförsäkringsbolagen i Bergslagen, Kalmar, Jämtland och Södermanland.


Lansa Fastigheter AB, ägt av fem bolag inom Länsföräkringsgruppen, har köpt ytterligare ett nyutvecklat hyresrättsprojekt i Örebro. Projektet, som färdigställdes i januari, omfattar sex byggnader med totalt 72 lägenheter. Säljare är Bolo Bostad (SHH Bostad med flera) och tillträde sker under mars månad.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Claes Malmkvist, vd för Lansa, att bolaget med detta förvärv kommer upp i 350 lägenheter i Örebro, samtliga belägna söder om stan.
    

– Det är nyproducerade bostäder utvecklade för modernt boende som både hyresgäster och Lansa kan vara stolta över, framhåller Claes Malmkvist.
    

Han tillägger att investeringen ser lovande ur den aspekten att den lokala marknaden känns stabil inför de närmaste åren. Örebro förväntas växa med cirka 2.000 invånare per år fram till 2025.
    

– Vi på SHH Bostad är nöjda med att en etablerad och långsiktig ägare förvärvar fastigheten som vi, med övriga delägare, utvecklat från råmark fram till ett modernt bostadserbjudande. Alla bostäder är uthyrda från start vilket visar att projektet är väl mottaget på marknaden säger Misha Moeremans, vd för SHH Bostad, som företräder säljarbolaget.